Zajmérések – Fény mérések- Hálózat analízis

 

Új épületek átadási dokumentációjának része a megvilágítás, vagy Lux mérés.

zajmérések

Munkavédelmi kockázat értékelés egyik szempontja a zaj ártalom felderítése. Zaj térképet csak hangmérnöki – audiótecnikai végzettség birtokában lehet elkészíteni, de döntés előkészítő folyamtban munkavédelmi végzettséggel is lehet tájékoztató véleményt kérni.

Napjaik elektromos hálózatának nagy problémája a kapcsoló üzemű tápegységek elterjedése. Ilyenek a frekvenciaváltók, telefon töltők, elektronikus fénycső, vagy led előtétek. Ezen eszközök nemkívánt felharmonikus tartalommal terhelik a hálózatot. Felhasználói oldalon nem egyertelmű Nulla vezető túlterhelődések, üzemzavarok jelentkezhetnek. Ez esetben érdemes hálózat analízis végezni. Idő tartama legalább a munka idő egy napján, de ideális esetben egy teljes hétig tartó 24 órás megfigyelés a javasolt.

Thermográfia: Hőfénykép , Hőtérkép készítése az erősáramú elosztókról, kötő dobozokról előre jelzést ad a nem megfelelő kontaktusokról. A módszer lényege az üzem közbeni, pontos hibahely behatárolás.

Ma a napelemes rendszerek állapotának felmérést is hőkamerás mérésekkel lehet ellenőrizni. Egy-egy tábla hibálya a teljes srting alacsony termelését, adott esetben teljes üzemképtelenségét eredményezheti, extrém esetekben ki is gyulladhatnak a napelem táblák.